.

.

En ingång till Rosita

BöckerPosted by rolfcarlsson Fri, April 10, 2015 12:03:03
Det är bokreleasefredag med sol och vår i luften.
Kastar jag hastigt blicken neråt gatan kan jag se mamma komma där med sin älskade cykel, på väg uppför backen med friska, runda kinder och vårbaskern på.
Jag vet inte alls om hon hade kunnat spegla sej i "Rosita Bitter", min nya bok. Hon hade förmodligen bara tittat på omslaget och bläddrat lite i den. Om det hade varit för tio år sen. De sista åren var bara en lång, mörk tunnel av glömska och tystnad.
Men jag hann berätta för henne om Rosita och boken, och som alltid under senare år såg hon bara på mej med sina undrande, blå och snälla ögon utan att säga något.

Redan för länge sen visste jag att jag nån gång skulle skriva boken om Rosita, hennes längtan och kärleken i hennes liv. Men av olika anledningar tar allt sånt här en massa tid innan man stålsätter sej. Vi kan kalla det startsträcka. Först måste livet levas och tiden verka innan allt känns tillräckligt moget för att skördas. Och kanske hinner folk både födas och dö på vägen.
Sedan mer än ett år tillbaka har jag delvis befunnit mej i ett annat land, ett annat Sverige, en annan tid, med helt andra ideal, förutsättningar och drömmar. En tid med helt andra nyanser och dofter.

Rositas liv är och var knappast vackert men ändå rikt på sitt sätt. Längtan till och efter något annat kan nära en människa likt vitaminer och mineraler.
En människa kan kastas som en handske i vinden mellan höst och vinter men ändå vara ganska välbehållen när det blir vår igen.
Nu får Rosita flyga fritt och vart hon än vill.
Och som alltid är det dags att gå vidare.
  • Comments(0)//blogg.rolfcarlsson.net/#post37