.

.

Rädd att flyga

OkategoriseratPosted by rolfcarlsson Sun, February 19, 2012 20:44:40
Tittar i en världsatlas och gör en kvarts resa över hela världen. Done.
Jag har aldrig varit mycket för att resa, ärligt talat. En sång på den nya plattan, "Här blir jag kvar", handlar lite grann om det och kanske konsten att avstå resandet.
När jag var ung läste jag Hemingway och en massa andra beresta och lärda män - och kvinnor. Det fick mej att tågluffa genom Europa ett par somrar. Paris. Rom. Venedig. Grekland. Jag drömde om äventyr och strapatser och heta kärlekar - och skrev långa, vilda dikter om detta och det liv och den tillvaro som väl ändå aldrig blev som i filmerna eller romanerna.
Jag är extremt flygrädd och det är säkert en av orsakerna till att jag hellre håller mej hemma och på jorden. Jag har alltid känt ett stort obehag inför, under och efter de få flygresor jag varit ute på. Och överallt i den stora vida världen måste man ju flyga idag, såvida man inte avsätter rejält med tid och tar cykeln förstås.
Det finns ett par platser i världen jag gärna skulle besöka, trots allt. Två motpoler kan man säga. Nej, inte Syd- och Nordpolen. Det ena är en park i Londons utkant som heter Maryon Park. Den har något magiskt vackert över sej och även mysteriöst. Delar av Michelangelo Antonionis film "Blow up" från 1966 är inspelad där.
Piece of cake att resa till London. Två timmars flygresa och så är man där. Kunde passa på att göra Abbey Road samtidigt. Men man ska komma sej för också. Och så var det ju det här med att flyga.
Till Australien skulle jag också kunna tänka mej en tur. Eller snarare Tasmanien. Jag är rädd att flyga, ja, men jag har också en förkärlek för en massa annat som innebär skräck och rädsla. Hajar, giftormar och mytomspunna, farliga platser till exempel. I Tasmanien kan den som vill få en överdos av allt detta. Det vore en upplevelse utöver det vanliga. Att utsätta sej för den omedelbara faran och möta den öga mot öga.
Jag pressar fingret hårt på Tasmanien i atlasen och måttar avståndet till lilla landet Sverige, slår igen boken och lägger in en snus.


  • Comments(0)//blogg.rolfcarlsson.net/#post28