.

.

En platta till

MusikPosted by rolfcarlsson Tue, September 06, 2011 12:14:33
Hösten har tagit sina första, stapplande steg återigen. Själv har jag tagit dom första, stapplande stegen in i en skivstudio - återigen. Om det är klokt eller inte är jag inte den bäste att svara på. "Istället för tystnad" heter Roffe Wikströms senaste platta, och kanske fick den heta så just för att en skiva ska heta nåt och för att man helt enkelt spelar in en platta istället för att vara tyst.
Under våren som gick färdigställde jag tio-tolv nya låtar, ett digert jobb numera när idéer, skisser och fragment ska få nån slags struktur och när man allt oftare refuserar sej själv redan på ruta 1. Samtidigt är det själva kärnan i alltsammans, att skriva låtar, få dom att börja leva och liksom singla iväg som ett omsorgsfullt vikt pappersplan. Den känslan övervinner det mesta i det skapande livet, en värld man gärna dröjer sej kvar i och låter sej sköljas med av, som ett aldrig stillastående vatten utan en ständigt porlande bäck i skogen.
När man sen bestämmer sej för att samla ihop sina sånger och spela in dom uppstår om inte plötsligt så i vart fall successivt en massa funderingar och praktiska bestyr. För att hålla den kreativa fasen vid liv på resans gång gäller att man inte låter sej förblindas och förledas av yttre omständigheter. Att det idag finns en helt sjuk (använder ett modernt uttryck för att den yngre generationen ska förstå) så kallad musikbransch bör man inte heller fästa så stor uppmärksamhet vid. Den kan ta livet av det mesta. Om det så är det sista man gör, att göra en platta, så ska man naturligtvis göra det även om det inte finns några omedelbara poänger med det i branschens ögon. Skivor har en tendens att leva länge om än inte i evigt ljus, men dom lever likväl och kan förhoppningsvis vara till glädje, tröst och inspiration för andra människor. Dom som inte gillar det man gör köper inte ens musik och laddar inte ens ner den gratis på nätet. Det är en förlorad målgrupp hur man än vänder sej. Men dom som köper din platta har förmodligen eller garanterat gjort det av egen fri vilja och det är människor som är att betrakta som ens närmaste vänner, människor som aldrig får åsidosättas eller trampas på. Och nej, det har inget att göra med att dom satsat några surt förvarade slantar på din platta, för det skulle dom aldrig göra om dom inte ville ha musiken och lyssna till dina sånger.
Därför, vänner, blir det en platta till. För mej. För dej. Och istället för... ja, tystnad kanske. Vad den ska heta får vi se. Några förslag kanske?

  • Comments(0)//blogg.rolfcarlsson.net/#post26