.

.

Den orättvisa världen

OkategoriseratPosted by rolfcarlsson Fri, February 06, 2009 15:43:58
Världen är inte rättvis men det visste vi ju allesammans redan.
Det ska finnas skillnader mellan oss, det är det som gör livet. Nej, det gör inte livet värt att leva, så sa jag inte.
Orättvisorna dom finns där, för att man ska kunna bli upprörd och svenskt avundsjuk och rentav gnällig. Så att man ska få en anledning att skriva en insändare i tidningen eller ett inlägg på bloggen.
Säg mej till exempel om det finns nån som helst logik i att Henrik Zetterberg, en av våra ishockeyexporter, drar in en miljon kronor i veckan (!) borta i Detroit när Folkets hus i Storfors tvingas begära sej själva i konkurs för att dom inte fick kommunalt driftsbidrag i år med 186 500 kronor? Zetterberg skulle alltså inte behöva "arbeta" mer än en halv dag för att rädda hela Folketshusföreningen. Men det gör han inte. Han skulle inte göra det ens om han kunde. För världen ska se ut såhär, med alla dess klyftor och konstiga räkneexempel.
Är en ishockeyspelare i proffsdivisionen på nåt sätt värd en mille i veckan? Kolla bara hur dom spelar ishockey numera. Rena jävla tramset. Själv växte jag upp med Larionov, Kasatonov, Petrov, Tretjak, Makarov, Krutov... vilka namn, bara det! Namn som var värda sin vikt i guld, boktstavligt talat.
Pengarna, dom orimliga pengarna, har förstört idrotten och dom här hockeysummorna vi hör talas om eller en Zlatan och en Henke som har köpts och sålts hit och dit, det är ju bara löjligt. Och hela den idrottsliga massmediavärlden står bara och ser på för det mesta, och tycker det är helt normalt att en duktig ishockeyspelare eller fotbollsspelare ska ha några miljoner i månadslön. Det förs aldrig någon kritisk bevakning eller granskning för det är med största säkerhet ingen inom den sfären som vågar säga nåt. Det ska bara hejas på hela tiden, kommenteras och refereras men aldrig ifrågasättas.
Och vad ska dom göra i Storfors när dom inte har Folkets hus kvar längre? Bio och bibliotek behövs kanske inte idag? Ett hockeygymnasium är kanske vad man ska satsa på istället, eller får dom väl försöka bli proffs på nåt dom också.
  • Comments(0)//blogg.rolfcarlsson.net/#post21