.

.

Rockens hörnstenar

MusikPosted by rolfcarlsson Thu, August 02, 2007 00:12:03
På fredag kväll är jag på Ullevi i Götet, gissningsvis inte ensam, och låter historiens vingslag dåna ut från Keith Richards gitarrstärkare.
För några år sen intog Bob Dylan Löfbergs Lila Arena i Karlstad och självklart var jag där. Bortsett från att det inte var nån större konsertupplevelse så var det ju häftigt att han landade i Karlstad på sin världsturné.
Med risk för att få både hårdrockare och post-punkare efter mej så vågar jag påstå att rockmusiken har formats runt fyra hörnstenar, nämligen Elvis, Beatles, Bob Dylan och Rolling Stones. Likt trädets årsringar har vi fått konstnärliga ytterligheter som Sex Pistols och Britney Spears runt dessa. Springsteen kan aldrig göra anspråk på samma plats som Elvis eller Beatles i historieboken, han är också bara en årsring.
Van Morrison likaså. Han drog sej ur den här gången. Det dög förmodligen inte åt honom att vara förartist till Rolling Stones. Och jag som köpte biljetterna för hans skull, eller rättare sagt sambons. Hon är ett "true fan of Van".
Nu får vi nöja oss med Mick Jagger och hans följe. Alltid något...
Elvis och Beatles lär man ju aldrig få uppleva. Men kanske i ett annat liv...
Okej, Keith. Jag väntar på riffet nu... Start me up.

  • Comments(0)//blogg.rolfcarlsson.net/#post13